Правильне і здорове харчування. Рекомендації, раціон правильного харчування

7-23-2021


Про те, що для підтримки здоров’я необхідно правильне харчування (пп харчування), сьогодні багато говорять і пишуть. Здорове харчування дозволяє забезпечити організм необхідними поживними речовинами, вітамінами, мікроелементами, біологічно активними речовинами, що необхідно для продуктивної роботи вашого тіла. Правильно підібраний раціон харчування дозволить вам бути енергійним, повним сил. Зацікавлені, звертайтеся за посиланням https://i-food.ua та обирайте меню для себе.

Дослідження показують, що правильне харчування знижує ризик розвитку багатьох захворювань, уповільнює процеси старіння, довше зберігає фізичний і когнітивний потенціал людини на високому рівні.

Яким же має бути меню правильного харчування? І які найкорисніші продукти повинні бути присутніми в раціоні?

Для того щоб збалансовано харчуватися, необхідно знати основи правильного харчування. Ми хочемо поділитися з вами рекомендаціями щодо правильного харчування відомого німецького гастроентеролога доктора Альберта Айміллера.

Рекомендації щодо правильного здорового харчування


Правильне харчування рекомендації в першу чергу ПП раціон повинен включати необхідну кількість рідини-2,5-3 літри в день. Переважно це повинна бути вода та інші безалкогольні напої з низьким вмістом калорій і цукру (чай, кава).
Правильне харчування для здоров’я неможливо без достатньої кількості овочів (не менше 400 гр. на 2-3 або більше порцій в день)
Свіжі овочі, включаючи не розігріті сирі овочі, є важливим джерелом вітамінів, мінеральних речовин, вторинних рослинних речовин і клітковини.
Рекомендується вживати 2-3 яйця в день. Яйця є відмінним джерелом білка і омега-3-жирних кислот , а також холіну, рекомендується вживати 2-3 яйця в день.
Якщо у вас здорове харчування меню повинно включати фрукти (не менше 300 г в день)
Свіжі фрукти, а також сухофрукти, є чудовим джерелом багатьох вітамінів, мінеральних речовин, вторинних рослинних речовин і клітковини.
правильне харчування овочі однак у багатьох людей при вживанні фруктового цукру у великих кількостях виникають скарги, тому фрукти завжди необхідно приймати невеликими порціями!
Їжте фрукти в тому вигляді, в якому їх пропонує природа, не у вигляді соків – так як в такому випадку фруктовий цукор знаходиться за межами клітинних структур, які спочатку повинні перетравитися, щоб вивільнити цукор. В такому випадку ви вживаєте фруктовий цукор у високих концентраціях. Результат-високий рівень гликирования важливих білків – в тому числі, в головному мозку. Але такі кінцеві продукти гликирования (AGE) перешкоджають нормальному функціонуванню. У смузі також міститься велика кількість вільного цукру, так як при цьому руйнуються клітинні структури.
Зернові крупи і картопля необхідно включати в раціон правильного харчування (близько 2-3 прийомів їжі в день).
По суті, зерно є джерелом вуглеводів, а також джерелом білків. Для цього Вам необхідно уникати зерен з шкідливим для здоров’я дією.

Компанія iFood займається організацією правильного харчування з доставкою його додому. Головна мета сервісу-приготування смачної і корисної їжі з розрахунком раціону на кілька днів або на тиждень. Комплексні сніданки, обіди та вечері формують меню, що підходить для здорового способу життя.