Насіння конопель як супер-їжа: користь і застосування

2-27-2020

Вживати в їжу насіння конопель люди почали в давні часи. Ще в Стародавньому Єгипті з них готували напій під назвою «втамовує страждання». З давніх-давен на Русі з насіння варили конопляну кашу, тиснули масло. На Кавказі, Туреччині сьогодні готують урбеч-солодку поживну пасту з приємною горіховою гірчинкою. Завдяки селекціонерам, стародавня культура переживає друге народження. Фахівці вивели швидкозростаючі змішані насіння марихуани з мінімальним вмістом психоактивних речовин ЮСО-31. Розфасовані в пакетах зерна канабісу продають в екомагазинах. Також хочемо порекомендувати семена конопли в Украине

Склад селекційних регулярних насіння марихуани
Зерна діаметром 2-5 мм сіро-коричневого кольору зовні нагадують перець горошок. Найбільшу користь для організму приносять при вживанні без термічної обробки. У 100 г продукту міститься 33% рослинного білка, 19 амінокислот, в тому числі 9 незамінних, 24% повільних вуглеводів, 49% жирів. Енергетична цінність-554 ккал. У складі:

65% глобулярних білків крові, що відповідають за синтез антитіл і імунітет;

B6 – піридоксин) – Вітамін для серця, профілактики ожиріння, зміцнення когнітивних здібностей, еластичності шкіри;

В9-фолієва кислота, що захищає від мегалобластної анемії, безпліддя, когнітивних порушень, післяпологової депресії;

аскорбінова кислота для кровотворення, зміцнення імунітету, виведення з організму важких металів;

токоферол-антиоксидант, що захищає стінки клітин від ураження вільними радикалами. Продовжує молодість, знижує ризик появи онкології.

У складі представлений набір важливих мікро – і макроелементів: цинк, марганець, магній, мідь, ретинол, тіамін, рибофламін, ніацин.

Корисні властивості і застосування в кулінарії
Зерна використовують для лікування серцевої, ендокринної, сечовидільної систем. Вони:

  • активізують перистальтику кишечника;
  • покращують пам’ять, концентрацію, працездатність, витривалість;
  • позитивно впливають на сон;
  • захищають печінку і жовчовивідних шляхів від утворення каменів;
  • покращують лактацію у молодих мам;
  • допомагають в лікуванні шкірних захворювань-псоріазу, екземи.

Через високий вміст клітковини підходять для схуднення. Ложка набряклих в шлунку рослинних волокон надовго створює відчуття ситості. Вітаміни групи В стимулюють метаболізм, сприяють розщепленню жирових клітин. Регулярні насіння канабісу краще з’їдати за сніданком, додаючи в перемеленому вигляді в смузі, сир. Багато заварюють конопляне борошно окропом і їдять як кашу, роблять молоко, збивши з водою в блендері. Пророщеними зернами корисно посипати овочеві салати. Для збереження корисних властивостей насіння зберігають в закритій банці в темному місці.