Користь йогурту для спортсменів та можливу шкоду улюбленого продукту

260

Привіт! Зараз не знайти магазину, на полицях якого в молочному відділі ви не знайшли б йогурти. Важко повірити, однак такої популярності вони досягли порівняно недавно, лише починаючи з кінця 20-ого століття, їх продаж почали з аптек у вигляді медикаментів, незважаючи на те, що сам продукт винайдено давно.

Для мене було цікаво дізнатися, що ще в стародавніх книгах юдеїв був описаний рецепт приготування цієї страви. У цій статті ми постараємося відповісти на питання йогурт користь і шкода — чого ж більше? Тема буде цікава не тільки звичайним людям, але і тим, хто практикує бодібілдинг та фітнес.

Зміст статті:

  • Види продукту
  • Калорійність кисломолочного продукту
  • Способи виготовлення
  • Користь для бодібілдерів
    • Дозування для бодібілдерів
  • Можливу шкоду

Види продукту

Йогуртом називають кисломолочний продукт. Простіше сказати – це молоко, яке збагачують заквасочными речовинами.

В цьому блюді мікроорганізмів на 1 грам продукту повинно бути в кількості не менше 107 КУО, де ДЕЩО (колонообразующие одиниці) це кількість живих молочних бактерій.

Тільки таку кількість мікроорганізмів вважається натуральним справжнім йогуртом і приносить користь для організму. Але на прилавки магазинів все частіше виставляють неякісний продукт, який додано консервантами, синтетичними і смаковими добавками. Тому дуже важливо знати, які ласощі корисні для здоров’я.

Є різні види:

  • Натуральний. Без усіляких добавок: підсолоджувачів, ароматизаторів, консервантів, підсилювачів смаку. Основою для страви служить коров’яче молоко і закваска. Буває як знежиреним, так і необезжиренным. Його термін придатності дуже короткий.
  • Фруктовий. Його насичують шматочками фруктів, сиропами, джемами та іншими натуральними компонентами. Проте багато виробників, щоб збагатитися додають в продукцію ненатуральні інгредієнти.
  • Ароматизований. Складається з різних консервантів, загусників, емульгаторів. З такого ласощі рідко витягується користь.

Також розрізняють йогурти:

  • Живі. Мають у своєму складі лактобактерії. Таке ласощі може стояти 30 днів.
  • Неживі. Виготовляються завдяки термічній обробці. А також пастеризації. Він консервується і з-за цього має тривалий термін зберігання до року.

Калорійність кисломолочного продукту

Енергетична цінність йогурту коливається від жирності молока. Наприклад, домашній йогурт в обсязі 100 грам має від 100 до 250 калорій. Виробники, що випускають товар на ринок роблять цей показник нижчий – у межах 50-110 калорій.

Калорійність також залежить від кількості консервантів та інших добавок. Цукор, яким приправляють магазинні ласощі, надає великий вплив на енергетичну цінність.

Важливо знати: харчуючись дієтично, слід вживати тільки домашній йогурт, який зроблений на нежирному молоці.

Способи виготовлення

Для приготування йогуртів в основному використовується термостатный метод виготовлення. Це такий спосіб, при якому квашення молока і дозрівання продуктів здійснюється безпосередньо в самій тарі.

Суміш молока і біфідобактерій розливається в баночки, пакети, стаканчики і поміщають в термостат, де їх тримають у певній температурі від 20 до 40⁰С протягом кількох годин. Термостатна камера – обладнання, де зберігається певна температура. А потім смачне блюдо охолоджують.

Такий спосіб обробки гарантує виготовлення натуральної продукції без додавання крохмалю і консервантів. Крім того, цей метод виготовлення зберігає всі природні корисні властивості кінцевої вкусняшки.

Йогурти такого способу приготування мають щільну консистенцію, на відміну від резервуарного виду виготовлення, при якому продукт залишається рідким. Це так звані питні йогурти.

Користь для бодібілдерів

Мова піде про натуральному живому йогурті, так як склад магазинного складно з’ясувати напевно.

  • У складі цього смачного страви можна знайти корисні речовини: жирні кислоти, вітаміни, кальцій, біфідобактерії, фосфор, молочний білок, йод, жирні кислоти.
  • Дієтологи радять їсти продукт на ніч, щоб зменшити негативний вплив на шлунок після вечері. Це ласощі сприяє поліпшенню перистальтики кишечника (скорочення стінок органу) і позбавляє організм від токсинів.
  • Йогурт корисний для хворих на гастрит і виразку шлунку, так як кисломолочне ласощі володіє обволікаючим дією, він захищає слизову і запобігає поява виразок. Крім того, якщо його регулярно з ранку вживати в свій раціон, зникають неприємні запахи з рота.
  • За рекомендаціями лікарів слід їсти натуральні продукти під час розповсюдження грипу та ГРВІ. Щодня варто випивати по 300 грамів ласощі – це захистить вашу імунну систему. Для дітей добова норма скорочується в два рази.
  • Домашній продукт очищає лімфу і запобігає старіння всього організму і його органів.
  • Відмінний засіб для профілактики проблем з серцево-судинною системою: ішемічна хвороба серця, інсульт, атеросклероз, варикоз вен, інфаркт.
  • Вживаючи кисломолочне ласощі систематично на сніданок, людина позбудеться проблеми зашлакованості організму, яка виникає при неправильному харчуванні.
  • Позитивно впливає на ментальні можливості людини: розвиває пам’ять, зміцнює увагу та концентрацію.
  • Особливо корисний жінкам, які страждають від молочниці.
  • Багато учених приходять до висновку, що йогурт активно допомагає з депресією, так як учені вже давно з’ясували, що настрій людини безпосередньо залежить від здорового кишечника. Експеримент, який провів Інститут здорового харчування у США довів, що приймають пробіотики (йогурт містять медикаменти) жінки менше відчували стан тривожності. У той час як друга група випробовуваних приймала плацебо, і рівень тривоги у них був набагато вище.
  • Вживання кисломолочного продукту рекомендують дієтологи під час дієти. За їх твердженням, кисломолочне ласощі може зменшити відчуття голоду, таким чином, допоможе позбавити від зайвих кілограмів.
  • 100 г йогурту насичене 27% норми кальцію для людини в добу. Елемент дуже важливий для зміцнення зубів, кісток, нігтів і волосся.

Особливо корисний продукт для культуристів і бодібілдерів. Ці ласощі ще називають натуральними анаболіками, так як живі організми — біфідобактерії зберігають анаболічну стан в шлунку і кишечнику завдяки відновленню миклофлоры. Багато спортсмени домагаються такого ефекту шляхом посилених тренувань, всіляких дієт і прийомом харчових добавок.

Є джерелом молочного протеїну в організмі. Для культуристів рекомендовано ввести в свій раціон домашні, натуральні йогурти з етикетками: Streptococcus thermophilis і Lactobacillus bulgaricus. Також корисним буде грецький йогурт, при виготовленні якого використовують в два рази більше молока і після закису в ньому не залишається лактози, цукру, сироватки.

Таким чином, цей вид кисломолочного продукту має дієтичні властивості. Звичайно, рекомендовано вживати йогурти без цукру.

Дозування для бодібілдерів

Їсти ласощі не бажано відразу до і після тренування, а так його вживання дозволяється в будь-який час. Чашка натурального йогурту містить близько 155 калорій, 12 г протеїну, 4 г жирів, 17 г вуглеводів і до 450 г кальцію.

На етикетці повинна стояти печатка Національної Асоціації живих йогуртових культур. Ця організація стежить за тим, щоб в купленому продукті було правильне кількість мікроорганізмів.

Можливу шкоду

Як у кожного продукту, йогурт також має свої недоліки.

  • По-перше, магазинні продукти, апріорі не несуть таку користь як натуральні і з кисломолочні ласощі. Тому якщо ви маєте намір вводити в свій раціон цей продукт, лікарі рекомендують вживати тільки домашні ласощі, так як на полицях супермаркету продукт насичений підсилювачами смаку, консервантами і канцерогенами.
  • За дослідженнями фруктовий продукт – дуже шкідливий для людського організму. Так як шматочки ласощів піддаються радіоактивного випромінювання під час їх стерилізації.
  • За статистикою, продукти, одержані шляхом термічної обробки, частіше викликають діарею, метеоризм і провокують появу газів.

При покупці звертайте увагу на термін придатності товару. Краще купуйте ті продукти, термін придатності яких не перевищує 7-ми днів, так як саме вони вважаються «живими» з активними біфідобактеріями.

Упевнений, ця стаття була корисна для вас, і тепер ви краще розумієте що з себе представляє йогурт. Пишіть в коментарях чи вживаєте ви його чи ні? Як ставитеся до цього продукту?

comments powered by HyperComments

P.S. Підписуйтесь на оновлення блогу, щоб нічого не упустити! Якщо ви хочете придбати якісь спорттовари, спортивне харчування або добавки – можете скористатися цією спеціальною сторінкою!

Цією статтею варто поділитися

Обслуговування та ремонт регуляторів для дайвінгу

4-22-2021

Навіщо потрібно обслуговувати регулятор? як часто необхідно це робити? що робиться при сервісному обслуговуванні регулятора? Все це можна дізнатися за посиланням обслуживание и ремонт регуляторов для дайвинга та замовити ці послуги у випадку необхідності у магазині дайвінгу Batiskaf.

Навіщо:

1. Солона вода, в яку ми занурюємося, є агресивним середовищем і чинить активну дію на деталі і механізми обладнання. І навіть хлорована вода басейну, зовсім не опріснює, а чинить негативну дію. Тому недотримання керівництва по експлуатації і правильного догляду за регулятором веде до відкладення солі і корозії, особливо при попаданні всередину першого ступеня регулятора, що при зовнішньому огляді не видно.

2. Погано закріплене обладнання (октопус, консоль) часто стосується дна і забивається піском, мулом, частинками донних відкладень і різноманітним сміттям. Був випадок, коли в легеневому автоматі була виявлена велика дерев’яна тріска, що заважала роботі мембрани автомата і відповідно нормальній подачі повітря.

3. Чи не пройшов вчасно огляд балон, в якому скупчилася вода, частинки компресорного масла, оксидів і іржі. Все це не рідко потрапляє в регулятор, засмічуючи вхідний фільтр, що позначається на його пропускної здатності і відповідно на легкості дихання.

4. Ущільнювальні кільцеві прокладки (о-ринги) і мембрани з часом зношуються. І навіть якщо ви їм не користувалися, при тривалому зберіганні втрачають свою еластичність і форму, а мастило яке їх покриває висихає.

Все це може привести до неправильної роботи регулятора і як наслідок до збільшення ризику його відмови при зануренні!

Як часто: всі виробники регуляторів вимагають для гарантовано справної роботи регулярно проводити сервісне обслуговування, з періодичністю рекомендованої виробником. Як правило, не рідше одного разу на рік з моменту останнього обслуговування або 100 занурень.

Тільки при дотриманні періодичності обслуговування регулятора зберігається гарантія виробника!

Рекомендується так само звернутися в сервісний центр до магазину дайвінгу Batiskaf https://batiskaf.ua/content/16-servis якщо:

  • змінився колір фільтра першого ступеня регулятора з сріблястого на чорний, іржавий або зеленуватий;
  • опріснення регулятора проводилося з нещільно закритим вхідним отвором першого ступеня. Або при натиснутій кнопці дихального автомата;
  • труїть (чути шипіння) повітря;
  • при видимих пошкодженнях корпусу і шлангів;
  • сильно утруднене дихання з легеняра;
  • при вдиху разом з повітрям потрапляє вода.

Що робиться:

  • повне розбирання регулятора( перший, другий ступінь, октопус);
  • огляд деталей;
  • очищення від забруднень і морських відкладень;
  • кислотно-лужна-водна промивка в ультразвуковій ванні;
  • заміна сідла клапана високого тиску, подушки клапана середнього тиску, фільтра, пластикових прокладок, мембран і гумових кілець незалежно від ступеня зносу;
  • мастило з’єднань і гумових кілець;
  • збірка регулятора;
  • регулювання першої та других ступенів (установчого тиску і опору диханню) проводиться під заявлені умови експлуатації;
  • перевірка-обслуговування консолі і шлангів.

Вся робота проводиться із застосуванням спеціального інструменту і пристосувань, призначених для конкретної моделі регулятора.а використовуваний ремкомплект є оригінальним і тільки для даного типу регулятора!

Після обслуговування регулятора в сервісному талоні робиться відповідний запис і ставиться друк сервісного центру. При відсутності або втраті талона ми випишемо вам новий.

При бажанні ви можете провести upgrade (модернізацію) своєму регулятору.наприклад— – встановити пристрій (aсd), що перешкоджає проникненню води в перший ступінь під час промивання регулятора( для aqualung);

— встановити суху камеру для холодної (забрудненої) води (titan, cousteau,supra);

— встановити корпус сухої камери зі збільшеною площею теплообміну ” радіатор “(для legend);

— замінити перехідник-коннектор з din на yoke і навпаки.